Mina anor

Min släktforskning påbörjade jag för över tjugo år sedan och jag har varit mer eller mindre aktiv sedan dess. Kanske minst de senaste fem åren då det alltmer "tagit emot" ner mot 1600-talet. Jag beklagar att jag inte från början förde ordentliga anteckningar och var noggrann med källhänvisningar. Så jag kan idag inte alltid svara på var jag fått mina uppgifter ifrån. Egentligen har jag god lust att starta om helt från början, men det känns ändå alltför mödosamt.

Jag har fått god hjälp av andra släktforskare som jag har gemensamma rötter med. Därför tackar jag alla dem och särskilt vill jag nämna Albin Andersson, Växjö, Elyce Arvidson, Minnesota, Per Ericsson, Ronneby, Sven-Eric Fransson, Malmö, Harry Persson, Ronneby, Roger Rydberg, Konga, Anna Greta Stenholm, Huskvarna, Andres Valdre, Tallinn.

Fars anor   (Uppdaterad 2009-11-27)
Min far Gustav Enklers anor kommer från Blekinge och där mest varit fiskare från byarna väster om Ronneby: Dragsnäs, Skönevik, Bökevik och Vieryd. Dock kommer en gren från Ljungby socken i Kalmar län och en från Träne i Kristianstads län.

Mors anor   (Uppdaterad 2006-04-17)
Min mor Ruth Johnsson har sina rötter helt bland bönder. De kommer från Älmeboda socken i södra Kronobergs län och med endast smärre inslag från grannsocknarna Linneryd, Långasjö, Ljuder och Södra Sandsjö.

Min frus anor   (Uppdaterad 2004-06-08)
Min fru Valentina Bach är född i Tallinn, Estland, och kommer på fädernet som äldst från Kurland, nu en del av Lettland. I övrigt är hennes fäderneanor bönder från platser som Käru och Lelle i det inre av Estland. Hennes mor är född i Jakutsk långt borta i Sibirien och av hennes anor har jag inte kunnat komma åt mer än fadern och modern.Olga Bach

En berättelse om Olga Bachs innehållsrika liv!.